17/11/09

LA CULTURA del NO A TOT, NO ÉS LA MEVA

PERÒ SI QUE HO ÉS QUAN ELS PARTITS ENS PASSEN EL ROLEU PER SOBRE ELS POBRES MORTALS.

NO A CAP AUTOVIA DE 2x2 CARRILS I PONTS I TALUSSOS PER ARREU.

SÍ A UNA VARIANT DE 1 x 1 CARRILS AMB CARRILS INTERMEDIS.
SÍ A UNA VARIANT D'ONZE METRES D'AMPLADA A PEU PLA EN TOT EL TRAÇAT MENYS A LES ZONES INUNDABLES.

DURANT els 4.5001000.000 d’anys de vida de la Terra L’EVOLUCIÓ ha estat natural i no dirigida fins que l’home, que només te 250.000 anys de vida com a espècie, s’ha assentat en el territori.

DURANT ELS ÚLTIMS 3.000 ANYS L’HOME HA INTERVINGUT EN EL PAISATGE, SOBRETOT EN ELS ÚLTIMS 200 I ESPECIALMENT EN ELS 50 DARRERS QUE HA FET VERITABLES BARREBASSADES.

EL PAISSATGE ÉS L'ÚNIC PATRIMONI DE LA NOSTRA ESPÈCIE I DE TOTES LES QUE HI HAN CONVISCUT, HI CONVIVIM, I HI CONVIURAN EN UN FUTUR.

I ÉS L’ÚNIC QUE HEM DE PRESERVAR PER A LA CONSERVACIÓ DE L’ESPÈCIE (pobres AQUELLS QUE CREUEN QUE ESTAN EN AQUEST MÓN PER UN ALTRA COSA QUE NO SIGUI PER A LA PERVIVÈNCIA DE LA MATEIXA espècie)

L'HOME TAMBÉ ÉS LA UNICA ESPÈCIE ANIMAL QUE TE PODER DESTRUCTOR i PER TANT PODER PER DESTRUIR-LA.

I NINGÚ HI TE DRET A DESTRUÏR-LA EN NOM D'UNA FALSA ECONOMIA QUE NOMÉS DONA IMPORTANCIA AL TEMPS QUE TARDEM ANAR D'UN LLOC A L'ALTRE.

El PRICIPAL problema de la democràcia EN AQUEST EL NOSTRE PAÏS ÉS EL FINANÇAMENT DELS PARTITS polítics.

UN POT ARRIBAR A ENTENDRE EL FET DE QUE FENT OBRES GRANS PODEM TENIR MÉS INGRESOS SI EMPREM DES DEL 3 % FINS EL 15 %

PERÒ UN NO POT ARRIBAR A COMPRENDRE QUE tots els PARTITS del meu minicipi-ciutat DEFENSIN UNA OPCIÓ QUE ÉS MÉS INSOSTENIBLE QUE L’ALTRA, QUAN JO CREC QUE TOTS HAURIEN DE DEFENSAR EL TERRITORI, NO LES INMEDIATESSES PROPERES.

EL PROBLEMA GREU DELS POLÍTICS ACTUALS ÉS QUE PENSEU NOMÉS A 4 ANYS VISTA, I EL MÉS GRANS POLÍTICS QUE HEM TINGUT SON ELS QUE HAN PENSAT A 20-30-50-ANYS VISTA.

QUE NO SORTIU DE CASA?

SI-US-PLAU, ANEU FINS A tORROELLA DE FLUVIÀ I VEUREU QUINA N’ESTÀ FENT EL dEPARTAMENT D’OBRES PÚBLIQUES I HABITATGE.

I A LA BISBAL TAL COM DIU EN PEP MATAS EN L’ARTICLE D’AHIR AL PUNT:

"la galeria / Silenci sobre la Bisbal 28/09/09 02:00 - josep matas email protegit

Tots entenem que els polítics en ocasions han de prendre decisions sabent que no podran complaure tothom, que agradaran a uns i enutjaran a d'altres. Han de prendre decisions, és clar, però tan important com això és que abans (en el seu programa electoral) o després (si les seves propostes no anaven en el programa) expliquin aquestes decisions, les argumentin. No obstant això, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el seu conseller no expliquen ni justifiquen la seva decidida i perseverant aposta per l'opció sud de la variant de la Bisbal. Haurien d'explicar per què opten per l'opció sud, que és la més llarga, la més costosa, la més criticada pels estudis mediambientals (incloent-hi els encarregats per la Generalitat), la que no connecta amb altres vies de comunicació de molt de trànsit, la que perjudica enormement tant els habitants dels pobles veïns com els de nuclis de la Bisbal (sector Convent), la que afecta un espai d'interès natural com són les Gavarres, la que no resol el trànsit provinent del nord, que continuarà passant per la Bisbal, la que animarà els insensats que ja demanen convertir les carreteres de la Ganga, Santa Pellaia i Madremanya en noves vies ràpides...

Cap explicació coherent, no hem sentit fins avui; cap tampoc per haver eliminat l'opció nord entre les possibles.

Silenci absolut, fins que recentment el conseller ha afirmat que es tria la sud perquè la proposa l'Ajuntament de la Bisbal.

Però aleshores, tot depenia de la decisió d'un Ajuntament?

Per què preval la Bisbal sobre l'opinió de Cruïlles i Fonteta- Vulpellac, que hi aporten molt més territori?

On queden les competències en ordenació del territori que l'Estatut (art. 149) atorga a la Generalitat?

Els polítics no poden només dictar decisions, sinó que han d'explicar-les i raonar-les i, si no hi ha explicació possible, rectificar-les."

I NINGÚ DIU RES.

SI VOSTÉS COM A AJUNTAMENT TENIU TANT DE PODER QUE PODEU DECIDIR QUE PASI PEL SUD, DE BEN SEGUR QUE TAMBÉ PODEU DECIDIR QUE NO PASI PER ENLLOC.

VOSTÉS CALLEN I ELS HI ASSEGURO QUE LA HISTÒRIA ELS DEIXARÀ AL LLOC ON HAN D’ESTAR.

ELS DEMÉS HAURIEM DE FER QUELCOM PER ATURAR AQUESTA ANIMALADA DE L'ANELLA DE LES GAVARRES.
Paraules dirigides al Consistori de la Bisbal en el Ple del dia 29-09-2009, on ens van negar una consulta popular envers l'AUTOVIA.
Jaume Fañé Carbonés, manescal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada