15/11/09

Carta d'en Marià Sais Ribas

L'Empordà com Suïssa

Fa poc en el programa Afers exteriors de TV3 en Miquel Calçada explicava que els veïns del barri d'una ciutat suïssa podien decidir en referèndum si els havien de canviar l'enllumenat del carrer.

Mira com a l'Empordà, vaig pensar! Ens volen fer una autovia-variant i ¿ens ho han preguntat? Jo diria que no. Deu ser perquè tenim una democràcia perfecta i els nostres representants polítics han decidit en nom nostre. Ara que hi penso, es veu que els regidors bisbalencs del PSC, ERC i CiU han dit que estan d'acord que es faci la variant pel sud. Sí? Tal com està plantejada? Tots hi esteu d'acord? Ens ho podríeu dir clarament?

I si és una bona democràcia també haurien d'haver dit alguna cosa els diputats per Girona al Parlament de Catalunya. Ai, que ara resulta que no sé qui són. Clar, com que mai els hem vist que retin comptes de les seves actuacions als seus votants. Deu ser per això que ¿algú sap ara el nom dels diputats del PSC que representen Girona? I els de CiU? I d'ERC? S'han pronunciat a favor o en contra? Han fet alguna exposició pública? Tenen una oficina on puguem anar a preguntar si tant se'ls en fot què pensen els empordanesos que volen una variant diferent, si la volen pel nord o pel sud, o no en volen cap o.... No, clar, una oficina no, perquè en èpoques de crisi immobiliària seria massa car. Deuen tenir una adreça de correus, un e-mail o algun número de telèfon per estar en contacte amb els seus votants -no sigui que aquests els retreguin que només se'n recorden d'ells quan toca votar. Dec ser desmemoriat, perquè tampoc ho tinc present; potser és que n'han fet poca propaganda. Ai, la propaganda, deuen estalviar-se'n els diners i utilitzar-los per a assumptes millors!

I ens demanen que no caiguem en la “desafecció” política. Quina paraula “desafecció”. Deuen volen dir que els hem de tenir afecte, que els hem d'estimar. Sí, s'ho mereixen, es desviuen per saber què pensem i per això lluiten aferrissadament perquè hi hagi llistes obertes en futures votacions i els votants puguin dir, amb els seus vots, tu Sr. X, no sé què has fet per la meva ciutat, i ara no et voto, au!

Marià Sais

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada