21/5/11

Resposta de l'alcaldable Sr. Lluís Sais(encara alcalde)

Ha esta enviada el dia 20-05-11 a les 12:29(e-mail)

Bon dia.

D'entrada disculpar-me pel retard en la resposta. Però la feina del dia a dia, combinat amb la campanya electoral fa que aquests dies anem bastant "apurats".

Respecte a les qüestions que plantegeu, algunes més de caire general i d'altres més concretes, voldria dir, d'entrada, que la realitat del moment hauria de fer que a diferents nivells es comencés a plantejar quin model de mobilitat necessitem i alhora podem assumir. Estarem d'acord que el transport públic ha de ser una alternativa a potenciar, però hem de fer-lo competitiu en preu i temps de trajecte. Però, també cal fer, i de ben segur segur no és fàcil, un esforç de reeducació de les persones, perquè un canvi de model de mobilitat, sigui al nivell que sigui, exigeix un canvi d'hàbits i costums, i per tant això implica temps i pedagogia.

Respecte a les 2 primeres preguntes, penso que la mobilitat que tenim és la que tenim. La nostra mobilitat a nivell comarcal i nacional, a nivell de xarxa viària permet moure't amb relativa comoditat, i a nivell de transport públic, necessitem de forma imperiosa que la Generalitat executi la construcció de la nova Estació d'Autobusos, la qual cosa potser facilitarà un millor coneixement de les diferents rutes que es fan. A nivell de ferrocarril, l'estació de Flaçà és l'única de la comarca, però sens dubte aquest és un dèficit important a intentar subsanar, perquè penso que l'aposta per una ampliació de la xarxa ferroviària hauria de ser ja, una aposta important de país.

Finalment, respecte al tema variant o autovia. Penso, com he dit al principi, que les circumstàncies actuals potser faran canviar determinats models o projectes. I aquest, pot ser un d'ells. Jo sempre he defensat la necessitat de treure el trànsit pesat de dins la nostra ciutat. Però també és cert que el model d'autovia que planteja la Generalitat no ens convenç a molts. També penso, i així ho he manifestat públicament, que entenc que aquest projecte a dia d'avui no és prioritari ni per l'Ajuntament ni per la Generalitat, i que de ben segur si s'anessin fent les diferents fases, quan arribés el tram La Pera - Forallac, que és el que afecta la Bisbal, veuríem la innecessitat de fer-lo, i que en lloc d'una anella potser parlaríem d'una ferradura.

Crec que les circumstàncies i la conjuntura actual, en aquest tema juguen al nostre favor per iniciar un debat serè i gens partidista per trobar una solució menys traumàtica i més respectuosa amb el territori, i que el govern que surti, sigui del color polític que sigui, pot liderar aquest procés i debatre-ho conjuntament amb la resta de municipis implicats conjuntament amb el govern de la Generalitat.

Resto a la vostra disposició per a qualsevol aclariment o suggeriment.

Atentament,

--
Lluís Sais i Puigdemont
Alcalde de la Bisbal d'Empordà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada