8/5/11

Carta oberta als alcaldables


CARTA OBERTA ALS FUTURS ALCALDES.

Reclamem en l’exercici de la vostra feina la vocació de servei a la comunitat, que ara mateix es fa més necessària que mai.

Pensem que amb voluntat política, molts dels nostres problemes es poden resoldre amb responsabilitat i seny.

El moment present, de crisi econòmica i d’incertesa, ens demana cautela i contenció de la despesa pública; per això, sol·licitem als futurs governants municipals que assumeixin la responsabilitat personal i institucional de gestionar els recursos de manera sostenible amb mesures d’estalvi i optimització; tenint en compte les prioritats dels ciutadans com ara, l’educació, la sanitat, la mobilitat...

Fins ara, una qüestió com la de la mobilitat obligada de les persones s’ha fet servir per a justificar una gestió insostenible basada en la construcció d’autovies i en l’ús del vehicle privat; però per contra, la crisi energètica dels combustibles fòssils ens obligarà, d’aquí a poc, a reduir-ne la dependència; per tant, el transport públic és l’única aposta amb futur pel que fa a la mobilitat personal.

En aquest sentit, i en relació a l’Autovia de La Bisbal, li demanem que, com a candidat a l’alcaldia, es posicioni durant la campanya electoral respecte d’aquesta infraestructura

Hem d’estar preparats per assolir un canvi de rumb basat en la investigació de nous camins de productivitat per tal de generar una autosuficiència econòmica, energètica i alimentària que ens caldrà en un futur molt proper.

És el moment de començar a treballar en termes de microestructures i de trobar solucions locals als problemes locals; dissenyant xarxes municipals que optimitzin l’aprofitament dels recursos locals i estableixin connexions amb altres xarxes de proximitat tant a nivell municipal, comarcal, provincial o regional.

Finalment, ens agradaria que ens responguessin a les següents qüestions:

-Està satisfet amb la mobilitat del municipi envers la comarca, la demarcació i la nació?

-Quines solucions proposa per millorar la mobilitat i connexions de transport públic amb l’hospital de referència: Palamós?

-Creu que fa falta una VARIANT?

-Creu que manca una AUTOVIA?

Gent pel Territori

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada